TRE® - ohjaus

TRE- ryhmät (4-7 henk.) keskiviikkoisin. Seuraavat ryhmät alkaa 10.1.2024. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, hinta 120€

Jatkoryhmä 1. klo: 15.00 -16.00

Jatkoryhmä 2.  klo: 16.30 -17.30

Alkeisryhmä klo: 18.00-19.15

Jatkoryhmä 3. klo: 19.30 - 20.30

Paikka: Tulliportinkatu 25, Kuopio (Palava)

Ilmoittautumiset lotta.maaranen@gmail.com tai p. 0505110873

Maksu paikanpäällä pankkikortilla, Epassilla tai Smartumilla

Kehosi osaa vapautua stressistä

Stressi on luonnollinen osa elämää ja lyhytkestoisena se auttaa meitä selviytymään ja parantamaan suorituskykyä. Pitkäkestoinen stressi puolestaan on monella tavalla haitallista. TRE® (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehollinen itsehoitomenetelmä. Siinä saadaan jalkojen- ja lonkankoukistajalihasten rasituksen tuloksena kehoon luonnollinen tärinä. Pitkittynyt stressi sekä traumaattiset kokemukset voivat tuntua kehossa lihasjännityksinä, kireyksinä tai jopa kiputiloina. Erityisesti lantionalueen isot lihakset, jotka suojaavat meitä vaaran uhatessa supistumalla kehon sisäelinten suojaksi, voivat olla jännittyneet. TRE- harjoitusten avulla on mahdollista purkaa näitä kehoon jääneitä syviä jännitteitä. Lisäksi se auttaa säätelemään hermoston yli -ja alivireyttä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. TRE -harjoitusten avulla on mahdollista vahvistaa omaa kehotietoisuutta. Mitä paremman kehotietoisuuden saavuttaa sitä parempi on toimintakyky.

Yhdessä TRE-liikkeiden kanssa opetellaan itsesäätelyä. Jos tärinä on fyysisesti liian voimakasta tai tunnetasolla epämiellyttävää, voi sen voimakuutta hillitä tai kestoa vähentää. Tre-stressinpurkuliikkeet on hyvä keskeyttää hetkeksi tärinävaiheessa ja havainnoida oman kehon ja mielen tuntemuksia. On tärkeää muistaa, että harjoittelu ei saa tuottaa kipua.

TRE ei sovellu leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpähoitojen jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai henkilöille, joilla on erittäin vakavia mielenterveyden häiriöitä. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos  olet epävarma TRE:n soveltuvuudesta sairautesi suhteen, keskustele ennen TRE:n aloittamista lääkärisi kanssa.

TRE harjoittelu on suositeltavaa aloittaa yksilöohjauksessa tai aloituskurssilla. Opittuasi liikkeet ja itsesäätelyn voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti.

Stressinpurkuliikkeitä harjoittaneet ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä itselleen:

- Enemmän kestävyyttä ja energiaa
- Vähemmän työstressiä
- Stressistä palautuminen nopeutuu
- Vähemmän lihas- ja selkäkipuja, notkeus lisääntyy
- Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja
- Parempi uni ja toimintakyky
- Tunteiden hallinnan parantuminen, vähemmän ärtyneisyyttä


Yksilöohjausta tarjolla Kuopiossa keskiviikkoisin. Kysy vapaita aikoja.

Pyydä tarjous omalle työ/kaveriporukalle.


 TERVETULOA PÄIVÄRETRIITILLE

Pöljänsalmen Kartanolle su 10.12. & 17.12. klo 10-19 

Retriitin ohjelma:

Lempeä fowjooga kauniin mantramusiikin siivittämänä. Harjoituksen lopuksi teemme liike-ja mantrameditaation.

Ohjaaja: Nina Pajarinen

TRE HarjoitusTRE® (tension, stress and trauma releasing exercises) on kehollinen itsehoitomenetelmä. Se tasapainottaa hermostoa sekä purkaa stressiä ja lihasjännityksiä. Harjoitus voi rentouttaa, vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä sekä lisätä joustavuutta.
TRE® perustuu muutamiin helposti opittaviin liikesarjoihin, joiden avulla saadaan aikaan kehoon luonnollinen tärinä. Tärinä kertoo aivoille sinun olevan turvassa. Harjoituksen lopuksi on lepohetki sekä kokemusten jakaminen osallistujien kesken.
TRE® harjoitusta ei suositella raskaana oleville, eikä henkilöille, joilla on vakava psyykkinen tai fyysinen sairaus. Otathan tarvittaessa yhteyttä ohjaajaan etukäteen, jos sinulla on kysyttävää.
Ohjaaja:Lotta Maaranen /Sertifioitu TRE® -ohjaaja

Sauna ja ruokailu (kasvisruoka).Hinta: 99e (sis. Päivän ohjelman, ruokailut ja saunan)Mobilepay 0440539942 (viesti: retriitin pvm ja osallistujien nimet)
tai
paikanpäällä korttimaksu