TRE® - ohjaus


Hevosavusteinen maistiaistunti 8.6

Kesäkurssi 6.6 -4.7

Pyydä tarjous omalle työ/kaveriporukalle

Syksyn kurssit julkaistu

Katso lisätietoja sivun lopusta!
Kehosi osaa vapautua stressistä

TRE® (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehollinen itsehoitomenetelmä. Siinä saadaan jalkojen- ja lonkankoukistajalihasten rasituksen tuloksena kehoon luonnollinen tärinä. Pitkittynyt stressi sekä traumaattiset kokemukset voivat tuntua kehossa lihasjännityksinä, kireyksinä tai jopa kiputiloina. Erityisesti lantionalueen isot lihakset, jotka suojaavat meitä vaaran uhatessa supistumalla kehon sisäelinten suojaksi, voivat olla jännittyneet. TRE- harjoitusten avulla on mahdollista purkaa näitä kehoon jääneitä syviä jännitteitä. Lisäksi se auttaa säätelemään hermoston yli -ja alivireyttä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. TRE -harjoitusten avulla on mahdollista vahvistaa omaa kehotietoisuutta. Mitä paremman kehotietoisuuden saavuttaa sitä parempi on toimintakyky.

Yhdessä TRE-liikkeiden kanssa opetellaan itsesäätelyä. Jos tärinä on fyysisesti liian voimakasta tai tunnetasolla epämiellyttävää, voi sen voimakuutta hillitä tai kestoa vähentää. Tre-stressinpurkuliikkeet on hyvä keskeyttää hetkeksi tärinävaiheessa ja havainnoida oman kehon ja mielen tuntemuksia. On tärkeää muistaa, että harjoittelu ei saa tuottaa kipua.

TRE ei sovellu leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpähoitojen jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai henkilöille, joilla on erittäin vakavia mielenterveyden häiriöitä. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos  epävarma TRE:n soveltuvuudesta sairautesi suhteen, keskustele ennen TRE:n aloittamista lääkärisi kanssa.

TRE harjoittelu on suositeltavaa aloittaa yksilöohjauksessa tai aloituskurssilla. Opittuasi liikkeet ja itsesäätelyn voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti.


Hevosavusteinen maistiaistunti pienryhmässä

Tutustutaan TRE-harjoitukseen luonnon ja hevosten voimauttavan ja rauhoittavan vaikutuksen äärellä. Hevoset auttavat syventämään läsnäolon kokemusta sekä itsesäätelyä. Aikaisempaa kokemusta hevosista tai TRE harjoituksesta ei tarvita. Pukeudu mukavasti ja lämpimästi, sillä tämä kurssi toteutetaan ulkona,  yhteistyössä Suvi Kohisevankosken kanssa www.kohisevankoski.fi

Paikka :Peltoniemi Wildhood, Mustintie 80, Siilinjärvi

Aika: keskiviikko 8.6 klo:9.00-11.00

Hinta: 80€


TRE-harjoitus osaksi omaa hyvinvointia Kesäkurssi

Kurssi sisältää viisi tapaamiskertaa, joiden aikana tutustutaan TRE teoriaan ja saat ohjausta oman TRE prosessisi aloitukseen ja eteenpäin viemiseen. Aikaisempaa kokemusta TRE harjoittelusta ei tarvitse. 

Aika: Maanantaisin klo: 18.45-20.15

 6.6, 13.6, 20.6, 27.6 ja 4.7

Paikka: Tulliportinkatu 19,  Kuopio

Hinta: 99€


TRE-harjoitus osaksi omaa hyvinvointia hevosavusteinen kurssi luonnossa

Kurssi sisältää viisi tapaamiskertaa, joiden aikana tutustutaan TRE teoriaan ja saat ohjausta oman TRE prosessisi aloitukseen ja eteenpäin viemiseen. Aikaisempaa kokemusta TRE harjoittelusta tai hevosista ei tarvitse.  Kurssi toteutetaan ulkona metsän ja hevosten voimauttavan läsnäolon äärellä. Pukeuduthan sään mukaan. Ota mukaan oma alusta ja juomapullo.

Aika: Maanantaisin klo: 18.00 - 19.15

1.8, 8.8, 15.8, 22.8 ja 29.8

Paikka: Peltoniemi Wildhoods, Mustintie 80, Siilinjärvi

Hinta: 99€Tulevia kursseja syksyyn 2022


TRE -harjoitus osaksi omaa hyvinvointia  (max. 12 henkilöä)

 Tämä kurssi sisältää seitsemän tapaamiskertaa. Ensimmäisellä kerralla käymme läpi teoriaa ja teemme lyhyen harjoituksen. Loput kuusi kertaa keskitymme rauhallisessa tahdissa itse harjoitukseen. Aikaisempaa kokemusta TRE-harjoituksesta ei tarvitse olla. Ota mukaan oma joogamatto, vesipullo sekä viltti (loppurentoutusta varten) 

Aika: Keskiviikkoisin 31.8 - 12.10 klo: 19.00-20.15

Paikka: Särkiniemen koulun jumppasali

Hinta: 99€


Pienryhmät (4-6 henkilöä) maanantaisin 5.9.2022 alkaen paikassa Omatila terapiapalvelut Koljonniemenkatu 34 as 7, Kuopio. Nyt sinulla on mahdollisuus kerätä oma tuttu ja turvallinen porukka ja varata paikka syksyksi!

Aika 5.9 - 10.10, 6 x 75min

Klo: 16.00 -17.15

Klo: 17.30 -18.45

Klo: 19.00 -20.15

Hinta: 120€Yksilöohjaus 75min -70€ 

Hevosavusteinen yksilöohjaus 90min - 130€ (paikka Mustintie 80, Siilinjärvi)


Ilmoittautumiset ja lisätietoa lotta.maaranen@gmail.com 

p.050 5110873