TRE® - ohjaus

-Pyydä tarjous omalle työ/kaveriporukalle

- Uusia ryhmiä alkaa    Saaristokaupungissa, Keskustassa ja Siilinjärvellä

-Kursseista lisää sivun alaosassa

Kehosi osaa vapautua stressistä

Stressi on luonnollinen osa elämää ja lyhytkestoisena se auttaa meitä selviytymään ja parantamaan suorituskykyä. Pitkäkestoinen stressi puolestaan on monella tavalla haitallista. TRE® (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehollinen itsehoitomenetelmä. Siinä saadaan jalkojen- ja lonkankoukistajalihasten rasituksen tuloksena kehoon luonnollinen tärinä. Pitkittynyt stressi sekä traumaattiset kokemukset voivat tuntua kehossa lihasjännityksinä, kireyksinä tai jopa kiputiloina. Erityisesti lantionalueen isot lihakset, jotka suojaavat meitä vaaran uhatessa supistumalla kehon sisäelinten suojaksi, voivat olla jännittyneet. TRE- harjoitusten avulla on mahdollista purkaa näitä kehoon jääneitä syviä jännitteitä. Lisäksi se auttaa säätelemään hermoston yli -ja alivireyttä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. TRE -harjoitusten avulla on mahdollista vahvistaa omaa kehotietoisuutta. Mitä paremman kehotietoisuuden saavuttaa sitä parempi on toimintakyky.

Yhdessä TRE-liikkeiden kanssa opetellaan itsesäätelyä. Jos tärinä on fyysisesti liian voimakasta tai tunnetasolla epämiellyttävää, voi sen voimakuutta hillitä tai kestoa vähentää. Tre-stressinpurkuliikkeet on hyvä keskeyttää hetkeksi tärinävaiheessa ja havainnoida oman kehon ja mielen tuntemuksia. On tärkeää muistaa, että harjoittelu ei saa tuottaa kipua.

TRE ei sovellu leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpähoitojen jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai henkilöille, joilla on erittäin vakavia mielenterveyden häiriöitä. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos  olet epävarma TRE:n soveltuvuudesta sairautesi suhteen, keskustele ennen TRE:n aloittamista lääkärisi kanssa.

TRE harjoittelu on suositeltavaa aloittaa yksilöohjauksessa tai aloituskurssilla. Opittuasi liikkeet ja itsesäätelyn voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti.

Stressinpurkuliikkeitä harjoittaneet ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä itselleen:

- Enemmän kestävyyttä ja energiaa
- Vähemmän työstressiä
- Stressistä palautuminen nopeutuu
- Vähemmän lihas- ja selkäkipuja, notkeus lisääntyy
- Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja
- Parempi uni ja toimintakyky
- Tunteiden hallinnan parantuminen, vähemmän ärtyneisyyttä


TRE -harjoitus osaksi omaa hyvinvointia 

Tämä kurssi sisältää kuusi tapaamiskertaa. Ensimmäisellä kerralla käymme läpi teoriaa ja teemme harjoituksen. Loput viisi kertaa keskitymme rauhallisessa tahdissa itse harjoitukseen. Aikaisempaa kokemusta TRE-harjoituksesta ei tarvitse olla. Ota mukaan oma joogamatto, vesipullo sekä pieni tyyny ja viltti (loppurentoutusta varten). Pukeudu mukavalta tuntuviin vaatteisiin. 

Aika: Maanantaisin klo:19.15-20.15

20.3, 27.3, 3.4, 17.4, 24.4 ja 8.5

Paikka: Uppo-Nallen päiväkoti, Isännäntie 22, Kuopio

Hinta: 99€


TRE -pienryhmä (max. 6 henk.) sisältää viisi tapaamiskertaa,

aikaisempaa kokemusta TRE-harjoituksesta ei tarvitse olla.

Aika: Keskiviikkoisin klo: 19.00-20.15

15.3, 22.3, 29.3, 5.4 ja 12.4

Paikka: Tulliportinkatu 25, Kuopio (Palava)

Hinta 99€


Yhdessä tapahtuu enemmän

Yksittäisiä harjoituskertoja teille, joille TRE-harjoitus on tuttu. Tervetuloa.

Aika: 1.3 ja 19.4 klo: 19.00-20.15

Paikka: Särkiniemen koulun jumppasali Lohkaretie 15, Kuopio

Hinta 16€/kerta


Uusikuu - valmennus uupumuksen kanssa kamppaileville avainhenkilöille

Kevät - syksy 2023 -Siilinjärvi, Peltoniemi Wildhoodsin hevostila

Stressi on luonnollinen osa elämää ja lyhytkestoisena se auttaa meitä selviytymään ja parantamaan suorituskykyä. Pitkäkestoinen stressi puolestaan on monella tavalla haitallista sekä yksilölle itselleen että työyhteisölle. Kokemuksena stressi aiheuttaa turvattomuutta ja on jotain, johon tavanomaiset toimintatavat ja selviytymiskeinot eivät ole riittäviä. Työyhteisössä stressi saattaa näkyä ryhmädynamiikassa, asiakassuhteissa ja työn arvostuksessa. Stressaantuneella työntekijällä on haasteita luottaa muihin ihmisiin sekä sitoutua työhönsä ja ottaa vastuuta kuten aikaisemmin. Työhyvinvoinnin ja työkyvyn edellytys on riittävä fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky.

Valmennuksessa emme anna valmiita vastauksia ja ohjeita. Autamme sinua kuuntelemaan ja kohtaamaan itsesi ja löytämään vastaukset tilanteen muuttamiseksi sisältäsi. Tavoitteena on, että opit pitämään itsestäsi parempaa huolta sekä saat edellytyksiä toimia jatkossa työelämässä kestävällä ja merkityksellisellä tavalla.

Valmennuksen punaisena lankana kulkevat kehollisuus stressinpurkuun kehitetyn TRE® -stressinpurkumenetelmän kautta, sekä hevosavusteisuus ja green care eli luonnon parantava voima. Jokainen valmennuspäivä sisältää tietyn aiheen tiedollista sekä kehollista käsittelyä, sekä hevosavusteisia harjoituksia. Päivien teemoina muun muassa "piirrä kehosi ja mielesi näkyviin" ja "huumori on vakava asia". Mutta tässä vain muutama esimerkki. Lue lisää valmennuksesta täältä


Hevosavusteinen yksilöohjaus 60 min. - 90€  paikka Mustintie 80, Siilinjärvi 

Yksilöohjaus 60min -60€ paikka Isoharjantie 4 rakennus S3 INNOCUM  Siilinjärvi ja Tulliportinkatu 25, Kuopio

Ilmoittautumiset ja lisätietoa lotta.maaranen@gmail.com 

p.050 5110873