TRE® - ohjaus

Kehosi osaa vapautua stressistä

Stressi on luonnollinen osa elämää ja lyhytkestoisena se auttaa meitä selviytymään ja parantamaan suorituskykyä. Pitkäkestoinen stressi puolestaan on monella tavalla haitallista. TRE® (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehollinen itsehoitomenetelmä. Siinä saadaan jalkojen- ja lonkankoukistajalihasten rasituksen tuloksena kehoon luonnollinen tärinä. Pitkittynyt stressi sekä traumaattiset kokemukset voivat tuntua kehossa lihasjännityksinä, kireyksinä tai jopa kiputiloina. Erityisesti lantionalueen isot lihakset, jotka suojaavat meitä vaaran uhatessa supistumalla kehon sisäelinten suojaksi, voivat olla jännittyneet. TRE- harjoitusten avulla on mahdollista purkaa näitä kehoon jääneitä syviä jännitteitä. Lisäksi se auttaa säätelemään hermoston yli -ja alivireyttä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. TRE -harjoitusten avulla on mahdollista vahvistaa omaa kehotietoisuutta. Mitä paremman kehotietoisuuden saavuttaa sitä parempi on toimintakyky.

Yhdessä TRE-liikkeiden kanssa opetellaan itsesäätelyä. Jos tärinä on fyysisesti liian voimakasta tai tunnetasolla epämiellyttävää, voi sen voimakuutta hillitä tai kestoa vähentää. Tre-stressinpurkuliikkeet on hyvä keskeyttää hetkeksi tärinävaiheessa ja havainnoida oman kehon ja mielen tuntemuksia. On tärkeää muistaa, että harjoittelu ei saa tuottaa kipua.

TRE ei sovellu leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpähoitojen jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai henkilöille, joilla on erittäin vakavia mielenterveyden häiriöitä. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos  olet epävarma TRE:n soveltuvuudesta sairautesi suhteen, keskustele ennen TRE:n aloittamista lääkärisi kanssa.

TRE harjoittelu on suositeltavaa aloittaa yksilöohjauksessa tai aloituskurssilla. Opittuasi liikkeet ja itsesäätelyn voit jatkaa harjoittelua omatoimisesti.

Stressinpurkuliikkeitä harjoittaneet ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä itselleen:

- Enemmän kestävyyttä ja energiaa
- Vähemmän työstressiä
- Stressistä palautuminen nopeutuu
- Vähemmän lihas- ja selkäkipuja, notkeus lisääntyy
- Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja
- Parempi uni ja toimintakyky
- Tunteiden hallinnan parantuminen, vähemmän ärtyneisyyttä


Lämpimästi tervetuloa rentoutumaan ja hellimään itseäsi Kevään kutsu retriitille Pöljänsalmen Kartanolle 10.3.2024

Tällä matalan kynnyksen retriitillä pääset kokemaan joogan ja TRE-harjoituksen yhteisvaikutukset ihanassa maalaismiljöössä Kuopion kupeessa.Tänne olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, omana ihanana itsenäsi. 

Retriitin ohjelma:

Lauantai:Aloitus klo 11

Lempeä fowjooga kauniin mantramusiikin siivittämänä. Harjoituksen lopuksi teemme liike-ja mantrameditaation.Ohjaaja: Nina Pajarinen

Lounas

TRE HarjoitusTRE® (tension, stress and trauma releasing exercises) on kehollinen itsehoitomenetelmä. Se tasapainottaa hermostoa sekä purkaa stressiä ja lihasjännityksiä. Harjoitus voi rentouttaa, vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä sekä lisätä joustavuutta.TRE® perustuu muutamiin helposti opittaviin liikesarjoihin, joiden avulla saadaan aikaan kehoon luonnollinen tärinä. Tärinä kertoo aivoille sinun olevan turvassa. Harjoituksen lopuksi on lepohetkis ekä kokemusten jakaminen osallistujien kesken. Ohjaaja Lotta Maaranen


Hinta: 99€

Maksaminen: Mobilepay 0440539942 tai tilille FI94 5254 0720 0866 38 (viesti: retriitin pvm ja osallistujien nimet) Varmistata paikkasi maksamalla retriitin tai sopimalla maksuaikataulusta Ninan kanssa. Maksuja ei palauteta mutta esteen sattuessa voit siirtää osallistumisesti toiseen ajankohtaan tai toiselle henkilölle. Halutessasi voit majoittua maalaisromanttisessa kartanomajoituksessa 2-3hlön huoneissa. Hinta 55e/yö/hlö, omat liinavaatteet & aamiastarvikkeet tai 77e/yö/hlö sis. liinavaatteet & aamiaistarvikkeet majoituspaikassa. Retriittipaikka:Pöljänsalmen kartano, Pöljänsalmentie 225, Väänälänranta, Siilinjärvi 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Nina Pajarinen puh. 0440539942 tai palaparatiisia@gmail.com